Vrelo Krupe i Manastir

Prije tjedan dana, kada sam bila na godišnjem u Zadru odlučili smo posjetiti Vrelo Krupe. Nalazi se otprilike 1 h vremena vožnje od Zadra, pa je super opcija za jednodnevni izlet ako si u Zadru.

Na videu dolje možeš vidjeti kako izvor izgleda i na nekim klipovima čuti šuštanje vode.

Jako je neobično što izvor izgleda kao da rijeka izbija iz hrpe kamenja. Doslovno kao da nastane takva ogromna rijeka iz ničega. Imali smo sreće jer smo išli dan poslije kiše pa je rijeka bila nabujala i brza.

Super mi je bilo i to što možeš doći jako blizu izvora, doslovno stojiš pored njega. Možeš i ohladiti ruke u ledenoj vodi.

Iznenadilo me što nismo sreli nikoga. Kada dođeš autom, nađeš na jednu malu livadu i ostatke nekadašnjeg restorana. Tamo možeš ostaviti autu i krenuti na laganu stazu, pored mlinice prema izvoru. Hodali smo sve do izvora, nismo sreli nikoga. Nismo nikoga sreli ni u povratku.

A bila je nedjelja!

Manastir Krupa

U blizini izvora (oko 7 minuta autom dalje) nalazi se Manastir Krupa. Okružen je zelenilom i redovima maslina. Pored njega se nalazi velika livada na kojoj možeš igrati badminton, nogomet ili samo trčati uokolo ako si dijete 🙂

Osim toga, tamo se nalazi i mjesto za roštiljanje i mali improvizirani kafić u kamp-prikolici 😀

Pogled na Krupu s livade pored Manastira.

Kod Manastira ima i nešto hlada uz rubove livade. Možeš se nasloniti leđima na drveće na ovoj slici iznad i promatrati rijeku kako prolazi pored tebe.

Javljam se uskoro s još ideja za izlete po Hrvatskoj. Sada više istražujem vlastito dvorište i još više cijenim sve ljepote koje mi imamo ovdje 🙂

Annie

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s