#ostajemdoma: Serija za binge – The Jinx

Photo by Mollie Sivaram on Unsplash

Btw, The Jink nije na Netflixu, to je HBOova serija.

Ako si pogledala Tiger King i sad ne znaš što bi radila sa svojim životom u slobodno vrijeme – ova serija će te zaokupiti. The Jinx je žanr true crime. Znači, ako imaš slab želudac ili generalno ne voliš takve priče, možda je bolje da se držiš dalje od ove serije.

Radnja prati Boba Dursta, koji je bio osumnjičen u tri različita ubojstva tijekom svog života. Serija se zato zove “Jinx” jer je “jinxao” ljude oko sebe koji su u nekom trenutku poginuli.

Nevjerojatno je kako netko može pobjeći zatvoru tijekom cijelog svog života, kada kroz godine postaje poprilično jasno da je ubio troje ljudi.

Tijekom nekoliko intervjua sa samim Robertom, možeš vidjeti koliko je hladan i odvojen od stvari o kojima govori. Pola serije sam provela pitajući se je li jako pametan, jako glup, jako smotan ili je samo imao jako puno sreće na svojoj strani. Pogledaj seriju, vidjet ćeš na što mislim.

U dokumentarcu mi se svidjela muzika, neprimjetna je i nije bogata. Muzika je ritam koji prati seriju i postavlja ugođaj (slično kao u Černobil seriji recimo).

Osim muzike, svidio mi se redoslijed događanja kojom su predstavili radnju. Radnja ne počinje “na početku”, nego kad je Bob prvi put uhićen. Zatim skačemo nazad u prošlost i naprijed u sadašnjost.

Svidjelo mi se koliko je redatelj bio uključen u film, čak i ispred kamere.

Serija je kratka, ima 6 epizoda i svaka traje po 45 minuta.

To je to od moje preporuke za danas. Izgleda kao da se ovome nazire kraj, možda ćemo kroz neko vrijeme se opet družiti, sretati se na kavama, izletima i nekim ljepšim mjestima. Nadam se da uskoro moji blog postovi neće opisivati samo moje najdraže knjige i zašto se trebaš udobno smjestiti ispred televizora, već i neke udaljenije destinacije od kauča.

Dotad, ostani doma, neka ti bude udobno i lijepo i nadam se da si sigurna, zdrava i (barem donekle) sretna.

Ako tražiš što drugo gledati:

  1. Tiger King – ako si jedna od 2 osobe na svijetu koje to nisu pogledale.
  2. Three Identical Strangers – dokumentarac o tri brata blizanca (tri brata trojka?) koji nisu znali da su dio trojke, nego se upoznaju kad imaju 19 godina
  3. Neke od mojih najdražih serija
  4. YouTube kanali koji će te razveseliti

Čujemo se uskoro,

Annie

A ovdje možeš naći neke ideje što raditi dok ostaješ doma tijekom korone.

Processing…
Success! You're on the list.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s