#ostajemdoma: Three Identical Strangers

Danas neću dugo, dolazim sa preporukom za jedan fora dokumentarac koji mi se jako svidio. Pokušavam popuniti vrijeme s nečim što nisu samo stare epizode Prijatelja i moj omiljeni podcast Redhanded, tako da sam odlučila povremeno pogledati koji dokumentarac.

Nisam neki fan dokumentaraca, ali voljela bi ih naći nekoliko koji mi se sviđaju. Ovaj je u dobroj mjeri zabavan i zastrašujuć, pa mi se svidio.

Zove se Three Identical Strangers. Radi se o trojkama koji su rastavljeni nakon što su rođeni, i svi su posvojeni u različite obitelji. Kada je Bobby prvi put došao na faks, ljudi su ga pozdravljali kao da ga već znaju. Veselili su mu se, i najčudnije od svega, zvali su ga Eddy. Nije mu bilo jasno što se događa, dok jedan dečko nije skužio: ovo je blizanac njegovog prijatelja Eddyja.

Zajedno su se odvezli do Eddyjeve kuće. Kada je Bobby upoznao Eddyja, bilo je kao da se gleda u ogledalo.

Njihovu priču je objavilo nekoliko novina. Još bizarnije od svega, jedan dečko u New Yorku je vidio tu priču u novinama i pomislio: “Oni izgledaju identično kao ja”. Ispostavilo se da nisu samo blizanci, nego trojke!

Film se dalje razvija kroz prvu polovicu na jako pozitivan način, a zatim se zaplete i uvuče te u različite zavjere zbog kojih su ove trojke ostale razdvojene 19 godina njihovog života.

Film mi se svidio jer je na početku radnja jako vesela i baš te nekako okupira, usredotočiš se na film i ne razmišljaš ni o čemu ostalom. Kasnije se zakomplicira i dolazi do različitih zaokreta, pa te film baš drži na rubu do kraja.

Trailer

#ostajemdoma

Inače sam osoba koja voli ostati doma. Volim se izležavati na kauču, volim gledati iste serije po stoti put i isprobavati nove recepte. Ipak, ovo razdoblje je teško. Teško je ostati doma s jednakom lakoćom u glavi kad znaš da moraš, kada znaš da ne radiš to jer želiš. Teško je smišljati što ćeš raditi danas da si zaokupiš mozak i da ne razmišljaš o brojevima koji nekontrolirano rastu.

Zato sam smislila da ću objavljivati što ja radim doma; od stvari koje me vesele, potaknu na razmišljanje i nešto nauče. Nadam se da će nekog od vas inspirirate da ostanete doma, poslušate neki podcast ili pročitate neku knjigu. Imamo hrpu vremena – tijekom tog vremena mogla bi postati stručnjak za nešto! I pogledati hrpu dobrih serija isto 🙂

Nadam se da ćeš poslušati moj savjet i pogledati ovaj fora film. Ako pogledaš, javi je li ti se svidio 🙂 Čujemo se uskoro, drži se, odmori se koliko god ti treba i držimo zajedno fige da će brzo proći.

Annie

Processing…
Success! You're on the list.

2 comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s