Gdje sam jela ovaj tjedan: Lars & Sven

Izgleda li i tebi ova srednja slika kao da se burger belji? 😛

Kao velika obožavateljica burgera, morala sam posjetiti novo mjesto Lars & Sven koje se otvorilo u Branimir centru. Ako se otvori novo burger mjesto u Zagrebu, ja ću ga sigurno namirisati sa zapada gdje živim.

Dečko i ja smo uzeli burger Lars i burger Sven. Jedan je 39 kn, a drugi 49 kn. Moj je bio Sven i jako mi se svidio. To je ovaj burger na fotkama gore. Svi dodatci su mi bili super, ali pecivo mi je bilo malo neobično.

O Lars & Sven

Oni su slovenska franšiza burger restorana koja se nedavno proširila u Hrvatsku. Više o njima možeš pročitati na njihovoj stranici.

Ono što se mene jako dojmilo je sljedeće (citat s njihove stranice):

Svaka dva mjeseca dodjeljujemo redovite donacije društvima, pojedincima ili organizacijama koje se prijave na naš donacijski program: Donirajmo lokalno.

Također su bili proglašeni “najboljim burger spot-om u Ljubljani” tri godine zaredom!

Ono što sam primijetila su kante za razvrstavanje otpada u prostoru gdje vraćaš pladnjeve. Ne znam jesi li ikad bila u Ljubljani. Ako jesi, možda si primijetila kante za razvrstavanje na svakom koraku. Tamo se ne moraš truditi previše da bi bila ekološki osvještena, tamo se moraš truditi da budeš zagađivač. Šalim se, naravno, ono što hoću reći je da mi se sviđa koliko ulažu u recikliranje i svijest stanovništa o tom jednom planetu kojeg imamo i kojeg bi trebali čuvati.

Svijest o našem utjecaju na okoliš i društvo oko nas (humanitarne akcije) se može primijetiti u Lars & Sven i to je ono što mi se jako svidjelo.

Interijer je jako fora uređen, u industrijskom stilu što je nekako i često za burger bar. Kada naručiš burger, dobiješ plastičnu igračkicu (? ne znam kako to drugačije opisati) koja počne vibrirati kad je tvoja narudžba spremna.

Sviđa mi se:

  • burger je bio jako fin
  • cijene su u redu (niže od cijena burgera u ostalim mjestima u Zagrebu)
  • lokacija je dobra jer je odmah kod Cinestara pa možeš svratiti na burger prije kina

Ne sviđa mi se:

  • muzika: muzika je za tinejdžere koji su popili previše Red Bulla. Razumijem da recimo H&M ima tu vrstu popularne muzike, ali restorani i kafići obično imaju neki svoj đir i odabir muzike je u skladu s nekim njihovim stilom i stvara određenu atmosferu. S ovom muzikom se ne mogu sjetiti jesam li došla kupiti traperice ili pojesti ručak.
  • nema prirodnog svjetla: na ovo restoran ne može utjecati s obzirom da su u shopping centru, ali to je nešto što meni nedostaje

Lokacija

Branimir centar (link na Google Karte).

Na pladnju na kojem posluže burger nalazi se papir sa hrpu smiješnih citata koji uključuju burgere. To mi se definitivno svidjelo!

“My head says gym but my heart says Lars & Sven” je nešto s čim se definitivno mogu poistvojetiti. Ne mogu izbrojiti koliko puta su se moje srce i moj mozak posvađali hoćemo li svi skupa ići na burger ili u teretanu. Ljubav je pobijedila, prošli mjesec sam ukinula članstvo.

Ono što sam zaboravila slikati a smatram da je jako lijepo je dio gdje možeš birati kojoj humanitarnoj akciji će Lars & Sven donirati novac. Kada kupiš burgere, dobiješ žeton koji možeš “uložiti” u jednu od tri humanitarne namjene. Lars & Sven će napraviti donaciju onoj namjeni koja skupi najviše žetona.

Prekrasno mi je što nalaze način da pridonose zajednici i na neki način uključuju svoje kupce.

Gdje ti voliš jesti? Što mi možeš preporučiti?

Bilo bi mi drago da se pridružiš u moju travel grupu na facebooku ili da mi se javiš na mail: anniekovac95@gmail.com sa svojim idejama, komentarima i razmišljanjima. Čitamo se sljedeći ponedjeljak!

Processing…
Success! You're on the list.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s