Kako koristiti Pinterest na pravi način za inspiraciju i planiranje fotografije

Ako stvaraš fotografiju koja nije inspirana trenutkom i scenom koja se sama stvorila ispred tebe, jedan od najvažnijih koraka je planiranje.

Planiranje će ti pomoći kod stvaranja inspiracije za fotografiju.

Pinterest je odličan alat u stvaranju kolaža fotografija koje te inspiriraju i čiji duh želiš prenijeti na svoju fotografiju.

Važno je da pritom zadržiš svoj stil i način fotografiranja. Poželjno je koristiti inspiraciju i ideje od drugih fotografa, ali uvijek je bitno zadržati neki svoj pečat i potruditi se da budeš jedinstvena.

Tvoja fotografija treba biti jedinstvena zato što postoji puno fotografija dostupnih na Instagramu, Pinterestu, svugdje.

Bitno je da tvoja fotografija izazove osjećaj, smijeh, sjećanje, emociju kod tvoje ciljne publike. Bitno je da fotografija ostane s njima.

Poruka koju si željela prenijeti tom fotografijom treba ostati u njihovim glavama cijeli dan.

1. Napravi “Board”

Prvi korak je napraviti “Board” ili “ploču” na Pinterestu. Recimo da se želiš inspirirati za slikanje hrane. Stvorila sam Board koji se zove “food flatlays” kako bih ti mogla dati neki primjer.

Potraži link na “food flatlays” Board ovdje.

Izgleda ovako kako je prikazano na slici gore. Kao što vidiš, sve ove fotografije su dosta slične jedna drugoj. Svjetle su, vesele, žarke i bude osjećaj spontanosti i sreće. Zapravo bilo kakav lijep prizor hrane kod mene budi osjećaj sreće 🙂

2. Iskoristi opciju “More ideas”

Na Pinterestu postoji korisna opcija “More ideas”. Ako pritisneš taj gumb, naći ćeš fotografije koje je Pinterest smatrao sličnima onima koje si spremila na svoj Board.

Na slici iznad možeš vidjeti što mi je Pinterest ponudio kao fotografije slične onima u “food flatlays” Boardu. Vidim da su fotografije stvarno jako slične i vjerojatno ću neku od njih htjeti spremiti u moj “Board” za dodatnu inspiraciju.

3. Istraži tuđe “Boardove”

Ti nisi jedina osoba koja želi slikati hranu. Ljudi prije tebe su isto odlučili potražiti inspiraciju. Iskoristi to i prođi kroz njihove “Boardove”.

Na slici iznad vidiš prijedloge tuđih “Boardova” koje sam dobila na osnovu fotografija koje se meni sviđaju. Vidiš da su prva tri “Boarda” slični mome, hrana poslagana u flatlay na bijeloj svjetloj pozadini. Sljedeća tri su drugačiji, tamija i “moody” fotografija hrane.

Ovakvi prijedlozi ti mogu poslužiti kao bijeg od rutine. Ako uvijek slikaš hranu na bijeloj pozadini, sa nekakvim osjećajem svjetlog doručka, možda trebaš malo razbiti rutinu.

Kad vidiš neki od prijedloga koje uključuju tamniju fotografiju hrane, možda je baš to ono u čemu ćeš pronaći svoj stil.

Za kraj

Nadam se da ti je ovaj članak dao ideje za korištenje Pinteresta koje će ti pomoći pri stvaranju tvoje savršene fotografije. Ne zaboravi da je potrebno vježbati, vježbati i onda još malo vježbati kako bi postala dobra u nečemu. Talent je ponekad precijenjen – vježba je uvijek odličan alat. Alat za izbrusiti talent ili za stvoriti umjetnika.

Ne gubi motivaciju, traži inspiraciju i vježbaj. Javi mi u komentarima na Instagramu kako napreduješ i koliko bolja si postala!

Pišite mi, komentirajte i podijelite s vama dragim ljudima!

Puno mi znači kad dijelite moj blog jer mu tako omogućujete da raste 🙂

Vidimo se u travel grupi na Facebooku! Do sljedećeg ponedjeljka.

Processing…
Success! You're on the list.

One comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s